23 Mayıs 2021 Pazar

Unutmadım Aklımda Ekibi İle Önemli İşler

Bu sene Yaşar Kımıl İlkokulu 4- A Sınıfı olarak Unutmadım Aklımda eTwinning projesinde yer aldık. Projede belirli gün ve hafta kutlamalarına farklılık katmak için birçok işlevsel etkinlik yaptık. Türkiye'deki ortaklarımızla birlikte her birinin fikirleri doğrultusunda 12adet belirli gün ve hafta kutlaması etkinlikleri tasarlandı.

*Cumhuriyet'in 97. yıldönümünde öğrencilerimiz ortak bir şiiri seslendirirken, sınıflar Cumhuriyet ile ilgili sloganları seslendirdiler.
*Okul Dışarıda Gününde portala kayıt olduktan sonra etkinlik fotoğrafları çektik. Bu fotoğraflarla CANVA'da ortak bir takvim oluşturduk.Haziran Ayında yer aldığuımız için mutluyuz=)



*Atatürk Haftası Etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizin sınıf resimlerini Anıtkabir arka fonunda düzenledik. Oluşturduğumuz resimlerle video oluşturduk. Anıtkabir'i manen ziyaret eden miniklerimiz Sli.do anket aracı ile Anıtkabir Özel Defterine Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

*20 Kasım Çocuk Hakları gününde belirlenen Çocuk Haklarını Google Docs üzerinden paylaşarak öğrencilerimizin seslendirmelerini istedik. Öğrencilerimin seslendirmeleri Thinglink aracı ile birleştirildi. Youtube kanalı için viceo haline getirirelerek de yükledik.
*24 Kasım Öğretmenler Gününde şehit öğretmenlerimiz için Unutmadım Aklımda ekibi ile birlikte Dünyanın Bütün Çiçekleri şiirini seslendirdik. Şehit öğretmenlerimizin isimleri, gazete yazıları ve şiirin ilhamı şehit öğretmen Şefik SINIĞ'ın hikayesi CAMTASIA programı ile anlamlı bir video hazırladık.


* 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde öğrencilerimiz engelliler ile ilgili anlamlı sözleri işaret diliyle gösterdiler. Tüm çalışmalar video haline getirilerek Youtube kanalında paylaşıldı. Bu etkinlik öğrencilerin farkındalıklarını geliştirmiştir.

*Tutum ve Yatırım ve Türk Malları haftasında öğrencilerimizle canlı derste meyve salatası hazırladık. Öğretmenlerimizle birlikte TUTUM YATIRIM TÜRK MALI harfleriyle akrostiş çalışması hazırlayıp CANVA'da kitap ayracı olarak tasarladık. Ayrıca öğrencilerimizle yöremize ait ünlü bir yiyeceğin sözlerini yazıp Chatterpix uygulaması ile canlandırdık. Tüm seslendirmeler bir videoda toplandı, öğrencilerimiz illerimizdeki meşhur ürünleri eğlenceli bir şekilde öğrendiler.Biz Denizli-Güney KEKİK dörtlüğünü yazıp öğrenci Raziye ile seslendirdik.



*Enerji Tasarrufu Haftası etkinlikleri kapsamında canlı derste EBA içeriklerinde konuyla ilgili videoları izledik. Sonrasında enerjinin yanlış kullanımları konusunda öğrencilerimizden fotoğraf çekmelerini istedik. Fotoğraflar PADLET aracında toplanarak sanal bir sergi oluşturuldu. Bu etkinlikle konuya ilişkin öğrencilerin farkındalıkları artmıştır.


* 9 Şubat Güvenli İnternet Gününde öğrencilerimize EBA içerikleri izletildi. e-güvenlik ile ilgili kuralları öğrencilerimiz tarafından seslendirildi. Ayrıca Jigsawplanette oluşturulan yapboz öğrencilere oynatıldı. Yapboz parçaları birleşince güvenli internet günü resmi ortaya çıktı.

*İstiklal Marşı ve Mehmet Akif ERsoy'u Anma gününde ise MEB Talim Terbiye Kurulu'nun hazırlamış olduğu "İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy Etkinlikleri El Kitabı"ndan her sınıf düzeyine uygun etkinlikler seçmiştir. Bulmaca, yapboz, boyama, kodlama, fotoğraf galerisi, mektup yazma, soru-cevap, doğru yanlış, cümle/kelime sıralama, haritadan bulma gibi birçok etkinlik öğrencilerle birlikte yapılmıştır. Yapılan etkinlikler işbirlikçi araç mosaically ile online bir sergi haline dönüştürülmüştür. Mehmet Akif ERsoy müzesi anı fotoğraf etkinliği de yapılmıştır. Hazırlanan kitapçığın güzel etkinlikler içerdiğini düşünüyorum. Bunun gibi çalışmaların artmasını da temenni ediyorum.
*Yeşilay Haftası Etkinlikleri kapsamında Yeşilay kodlama sayfaları yapıldı. Ayrıca bizim sınıftan Yeşilay'ın düzenlediği Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışmasına görsel ve sözel eserler yollanmıştır.
*Orman Haftası Etkinlikleri kapsamında TEMA yetkilisi ile eğitim düzenlendi. Eğitim sonunda öğrencilerimize sertifikalar verildi. Okul olarak TEMA vakfı ile işbirliğine devam edeceğimizi düşünüyorum.
* 9 Mayıs eTwinning Günü kapsamında öğrencilerimize Unutmadım Aklımda projesi başta olmak üzere tüm projeler portal üzerinden gösterilerek eTwinning portalı kullanımı konusunda ilerleyen zamanlarda aktif kullanabilecekleri belirtildi. Ayrıca eTwinning gününe özel kağıt illüzyonu canlı derste yapıldı.



* Projedeki tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerine teşekkürü bir borç bilirim. Etkili ve eğlenceli bir proje dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. Belirli günlere ilişkin inancım değişmeye başladı, eski törenlerden sıyrılıp işlevsel etkinliklerin tasarlanması gerektiğini düşünüyorum.
Benim uzun paylaşımımı okuduğunuz için de ayrıca teşekkür ederim =) hcb

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder